Zöldséges köles – csirkemell piláf

Ennek a receptnek az ötletét Szafi blogján találtam és csak néhány dolgot kellett változtatnom ahhoz, hogy beleférjen a FODMAP diétába. Miközben ettem arra gondoltam, hogy egy kis ananásszal még meg lehetne bolondítani, legközelebb biztosan teszek bele.

Gyors, finom, tartalmas étel, ne hagyjátok ki. 🙂

Zöldséges köles - csirkemell piláf

Zöldséges köles – csirkemell piláf

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 1 bögre köles
  • 1 bögre víz
  • húsleves alaplé
  • 2 db sárgarépa
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 1/4 db kaliforniai paprika
  • 5 db koktél paradicsom
  • 1/4 db cukkini
  • zöldhagyma zöld szára ízlés szerint (én 2 szálat tettem bele)
  • bors
  • 1 tk kurkuma
  • kacsazsír/libazsír/kókuszszír

Elkészítés:

A kölest jól átmossuk, majd tetszőleges zsiradékon picit megpirítjuk. Felöntjük egy bögrényi vízzel, teszünk bele egy csapott kiskanál sót és addig főzzük, amíg a köles az összes vizet magába szívja.
Amíg fő a köles a csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk és a cukkini kivételével egy serpenyőben zsiradékon megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az előfőzött kölest és folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a húsleves alaplét, majd kurkumával ízesítjük. Mikor a köles és a zöldségek majdnem teljesen megpuhultak hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit is és készre főzzük.

Szerintem annyira gyönyörűek a színei ennek az ételnek, hogy evés közben nem tudtam eldönteni a szemem boldogabb-e vagy a gyomrom. 🙂 Végül döntetlen lett! 😉

 

Hozzászólás