Villámgyors olasz paradicsomleves

Alapvetően nem szeretem a paradicsomot, de a paradicsomos dolgokat igen. Ki érti ezt? 😀 Mivel a low-FODMAP diéta megengedi a paradicsomot, de én biztosan nem eszem meg nyersen, ezért gondoltam főzök egy paradicsomlevest. Ha a diéta egy ételt megenged, azt meg kell becsülni. 🙂 Elég sok receptet megnéztem, általában mindegyikben volt valami, ami tiltott, de végül lesz, ami lesz alapon nekiálltam néhány hozzávalót kihagyva és nem kellett csalódnom. Nagyon egyszerű, villámgyors, olaszos ízvilág. Egy kis barna rizzsel vagy rizstésztával komplett ebédként funkcionál, de önmagában is lehet egy könnyed felvezető étel.

IMG_3933

Villámgyors olasz paradicsomleves. Aki ehet sajtot, az ne hagyja le róla,úgy az igazi. 🙂

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1,5 ek barna rizsliszt
  • 500 ml paradicsomlé
  • 500 ml víz
  • bors
  • stevia ízlés szerint (nálam 5 csepp)
  • 2 levél friss bazsalikom apróra vágva
  • 1/2 tk oregánó

Elkészítés:

Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, beleszórjuk a barna rizslisztet és kicsit megpirítjuk. Ezek után mehet bele a paradicsomlé, a víz és a fűszerek. Miután felforrt még főzzük néhány percig és kész is.
Nálam pont volt egy kis párolt barna rizs itthon, így én először két evőkanál barna rizzsel ettem. Másnap melegítés közben tettem bele egy kis rizstésztából készült cérnametéltet, néhány perc alatt megpuhult a levesben.

Tipp:
A fokhagymás olívaolaj megengedett, így azzal is készíthetitek a levest, biztos vagyok benne, hogy úgy még ízletesebb lesz. 🙂

Hozzászólás