Teljes kiőrlésű barackkenyér

Szedtem néhány nagyon helyes kis sárgabarackot a szüleim kertjében, de nem tudtam még, hogy mihez kezdjek velük. Szokásomhoz hívem a Pinteresten inspirálódtam, mikor megláttam egy barackkenyér receptet. A homlokomra csaptam, hogy hát persze, miért ne lehetne a barackból is “kenyeret” sütni, hiszen ezek a receptek igazából gyümölcsös kevert sütik, nem?:)

banánkenyér és az almakenyér után tehát itt van a barackkenyér. 🙂

Az első sütéssel nem voltam maradéktalanul megelégedve, de kértétek a receptet, úgyhogy arra gondoltam, hogy megosztom és leírom, hogy milyen apró változtatásokkal sütném újra. Egyébként egy rakás recepttel vagyok így, hogy félre van téve, mert még picit változtatni akarok rajta, ezért kerül fel olyan kevés recept a blogra. 😀

Barackkenyér

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt (nálam tk.búzaliszt és tk. tönkölybúzaliszt keveréke)
  • 1/4 csésze Dia-Wellness CH mínusz lisztkeverék
  • 13 g Dia-Wellness Negyedannyi ugyanannyi édesítő (más édesítőből 4x ennyi kell)
  • 95 g zsírszegény natúr joghurt
  • 3/4 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 225 g sárgabarack
  • vanília ízlés szerint

Elkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. A liszteket elkeverjük a sóval, a sütőporral, a vaníliával és a szódabikarbónával. Egy másik tálban egy kézi habverő segítéségvel lazán elkeverjük a tojást a joghurttal és az édesítővel, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Ha a nedves és száraz hozzávalókat összekevertük,akkor mehetnek bele a sárgabarack kockák is.
Sütőpapírral bélelt formába  tesszük és előmelegített sütőben készre sütjük.

Én a szokásos 21 cm x 11 cm-es püspökkenyér formámat használtam és gázsütő 6-os fokozatán kb. 30 percig sütöttem.

 

Így is jó kritikákat kaptam rá, de azért nézzük mitől lehetne még jobb ez a süti:

1) Már készítés közben is eszembe jutott, (csak lusta voltam összekoszolni a botmixert 😀 ) hogy biztosan még barackosabb élmény lenne, ha 1-2 barackot aprítás helyett pürésítenék és hozzákeverném a tésztához. Szerintem még az állagán is javítana, legközelebb biztosan így csinálom.

2) A tésztába tennék egy pici fahéjat, nekem az valahogy a legtöbb sütibe kell. 🙂

3) A tetejét biztosan megszórnám durvára vágott dióval, de akár a tésztába is mehet.

 

Megjegyzés: én mániákusan keverem a liszteket, de természetesen egy fajta lisztből is elkészíthető. 😉

Ha kipróbáltátok ne felejtsétek el megosztani velem is a tapasztalataitokat! 🙂
Ha Facebookon vagy Instagramon megtetszik valamelyik ételem és szeretnétek receptet, akkor nyugodtan szóljatok, ilyenkor könnyebben ráveszem magam, hogy megosszam. 😛

Hozzászólás