Villámgyors olaszos csirkemell rohanós hétköznapokra

A főzésben nekem mindig az a legnehezebb, hogy sosem tudom eldönteni mit is főzzek és ezzel nagyon sok időm elmegy. Mivel imádom az egyszerű, de nagyszerű ételeket, ezért most elhatároztam, hogy összegyűjtök minél több villámgyors receptet, amiből kedvemre válogathatok majd. Maximum 30 perc alatt elkészülő ételeket szeretnék csokorba szedni, mert ennél többet hétköznap ezentúl nem szánok főzésre. 🙂

Az olaszos ízvilág mindig is közel állt hozzánk, ezért az első villámgyors receptnek is egy ilyen ételt választottam. Meg azért, mert nem volt otthon semmi más. 😀 Szokás szerint a neten böngésztem, hogy ötleteket gyűjtsek és belefutottam Ottis Olaszos, paradicsomos csirkemell receptjébe. Szerelem volt első látásra, nem is igényelt különösebb változtatást a recept.

Villámgyors olaszos csirkemell

Villámgyors olaszos csirkemell

Hozzávalók 4 főre:

  • 600 g csirkemell
  • 1 doboz (400 g) hámozott paradicsom konzerv
  • bors
  • cayenne bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • édesítő (nálam 3 csepp stevia)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, bazsalikommal és cayenne borssal. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott hámozott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint édesítjük. Én adtam hozzá még egy kis friss bazsalikomot is apróra vágva. Fedő alatt főzzük néhány percig.

Én rizibizit készítettem hozzá, de természetesen a tészta is kiváló kísérője lehet.

Tipp:
1. Mivel nincs olyan serpenyőm, amit le tudnék fedni, ezért én lefedés nélkül főztem közepes lángon és adtam hozzá egy kis vizet is, hogy pótoljam, ami elpárolgott. Mire újra sűrűbb lett a szósz, addigra el is készült a csirke.
2. Még tartalmasabbá tehetjük ezt az ételt, ha a kockára vágott paradicsommal együtt teszünk bele kockára vágott cukkinit is. Én legközelebb biztosan így készítem. 🙂
3. Ha elkészült megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal is.

Hozzászólás