Mégmentesebb muffin

Bármilyen diétát is csináltam eddig, valahogy a süti téma mindig központi kérdés volt nálam. Oké-oké, ezt és ezt és ezt nem lehet, na de nézzük, mi marad és hogyan csinálhatnék sütit belőle. 😀

A mostani diétát egy hónapja kezdtem és óriási áttörést jelentett, hogy néhány napja rátaláltam a Csanavarázs blogra. Rögtön ki is próbáltam ezt a muffin receptet, persze mégmentesebb formában.

IMG_3738

 

Hozzávalók 4 db-hoz:

  • 1/2 banán
  • 1 és 1/3 ek tápióka keményítő
  • 1 és 1/3 ek cirokliszt
  • 1 és 1/3 ek rizsliszt
  • 1/2 tk gluténmentes sütőpor
  • vanília ízlés szerint (vaníliarúd kikapart magja vagy vanília kivonat)
  • stevia ízlés szerint (az enyémből 4 csepp felel meg egy tk cukornak és 3 cseppet tettem bele)
  • 1 csapott ek karob por
  • 4 ek vaníliás rizstej
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1/2 marék dió nagyobb darabokra törve
  • néhány szem málna a tetejére

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt. A fél banánt villával törjük össze, majd a fenti sorrendben mehet bele az összes hozzávaló. Tudom, hogy elvileg a száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön kellene összekeverni és csak a végén összeönteni, de én ehhez általában sajnálok egy külön tálat bepiszkolni. Szerintem, ha elég gyorsan dolgozunk, akkor nincs észrevehető különbség (azért arra figyelni szoktam, hogy a sütőpört a lehető legtovább szárazon tartsam). Tudom, hogy ez nem profihoz méltó hozzáállás, de nem is vagyok profi. 🙂
Kanalazzuk a tésztát négy normál méretű muffin formába és szórjuk meg a tetejét néhány szem málnával.
Nálam gázsütő 6-os fokozatán 25-30 percig sült.

Nagyon kevés munkával, rövid idő alatt remek kis mégmentesebb útravalót varázsolhatunk, érdemes kipróbálni. 🙂

2 hozzászólás on Mégmentesebb muffin

  1. Amy Athinas
    február 14, 2016 at 8:10 du. (2 év ago)

    Szia!

    Köszönöm szépen a megemlítést és gratulálok a finomságodhoz! 🙂

    Sokat dob a posztolási kedvemen egy kedves Blogger Barát, mint Te! 😉 Kipróbáltam a fehérjedús gluténmentes lisztet, és a világ legcsodásabb ruganyos GM tésztája készült belőle – nemsokára megjelenik a recept, csak még tökéletesítem! 🙂

    Jó posztolást és szép napokat!
    Amy

    Válasz
    • neerdorka
      február 14, 2016 at 8:34 du. (2 év ago)

      Kedves Amy!

      Nagyon köszönöm a kedves szavakat!
      Épp ezekben a percekben nézegettem gluténmentes lisztkeverék ötleteket és elhatároztam, hogy kísérletezni fogok. Örömmel hallom, hogy Te már előrébb jársz ebben és nagyon várom a recepted! 🙂
      Nagy segítség a blogod, gratulálok hozzá!
      Jó blogolást és sütés-főzést kívánok! 🙂

      Válasz

Hozzászólás