Banános-hajdinás tejberizs

Ahogy ígértem, máris hoztam egy zabkása helyettesítő reggelit. Hogy miiii? Tejberizs reggelire?! Naná! 😀

Ez a világ legegyszerűbb és leggyorsabb tejberizse, majdnem olyan gyorsan elkészül, mint a zabkása. A hajdinától pedig extra finom.

IMG_3708

A fotóim még nem túl jók 😀

Hozzávalók:

  • 2,5 dl vaníliás rizstej
  • pici fahéj
  • egy nagyobb érett banán fele
  • stevia ízlés szerint ( a banán érettségétől függően én 2-3 cseppet szoktam beletenni)
  • 4 ek rizspehely
  • 2 ek hajdinapehely

Elkészítés:

A tejet a fahéjjal, édesítővel és a pelyhekkel tegyük fel főni. Forrás után főzzük még 1-2 percig, majd fedő alatt hagyjuk pihenni kb. 10 percig, hogy a pelyhek magukba szívják a rizstejet. Ezután egy villával törjük össze a banánt és keverjük a pelyhekhez (én ehhez sem szoktam egy külön tálat elővenni, simán beledobálom az edénybe a darabokra tört banánt és ott töröm össze villával). Kész is! 🙂

Ez egy alap recept, én erre csak banánt, áfonyát, málnát szoktam tenni, de a variációknak csak a fantázia és persze a diéta szab határt. Mehet rá más gyümölcs, aszalt gyümölcs, mogyoróvaj, csoki, magvak, lekvár…szóval kísérletezzetek bátran. 😉

Nekem ez az adag elég egy reggelire és egy uzsonnára, így máris két étkezésem megoldott. Nem is volt bonyolult, igaz? 🙂

Ti mivel dobtátok fel? 🙂

Hozzászólás