Áfonyás – túrós kosárka

KenyérCake-el sikerült nagyon jó áron nem elhanyagolható mennyiségű áfonyát beszereznünk egy magyar termelőtől, így mostanában elég sok áfonyás képpel bombázlak majd Titeket az Instagram és Facebook oldalaimon és remélhetőleg receptek megosztására is lesz egy kis időm. 🙂

(Addig is reggelire ajánlom az áfonyás amerikai palacsintát, de ha még ennél is áfonyásabb élményre vágytok, akkor a Breakslow oldalán megtaláljátok egy másik, extrán áfonyás amerikai palacsinta receptem is, itt. )

Szóval a hűtő tele van gyönyörű, isteni finom áfonyával, de nekem munka utánra tanulás volt betervezve. Tippeljetek kibírtam-e. 😀
Egy nagyon gyors kis finomság összedobását engedélyeztem magamnak, addig úgysem tudtam volna odafigyelni a tananyagra. 😛
Így született meg ez az áfonyás – túrós kosárka, ami ráadásul még a villámgyors receptek közé is sorolható.

Áfonyás - túrós kosárka

Hozzávalók 6 db-hoz:

Tésztához:

  • 1 tojás
  • 20 g vaníliás protein
  • 20 g kókuszliszt
  • 20 g CH csökkentett liszt
  • 50 g zabpehelyliszt
  • csipet só
  • 10 g olvasztott margarin
  • 10 g almapüré

Töltelékhez:

  • 160 g zsírszegény, krémes állagú túró
  • 10 g Dia-Wellness negyedannyi-ugyanannyi édesítő
  • néhány csepp citromlé és ízlés szerint mehet bele reszelt héj is
  • vanília
  • áfonya
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a túrókrémet. A túrót ízlés szerint ízesítjük és krémes állagúra keverjük.
A tésztát hat egyenlő részre osztjuk és kókuszolajjal megkent muffin formában kis kosárkákat formálunk belőle. Megtöltjük a túrókrémmel, megszórjuk áfonyával és mehet is az előmelegített sütőbe.
Gázsütő 6-os fokozatán nálam 8 perc alatt megsült.

Megjegyzés:
Ezt a tésztát csak úgy érzésre dobtam össze, először almapüré nélkül, de úgy eléggé tört. Hogy nedvesebb legyen tettem bele 10 g almapürét, így viszont picit ragacsos lett. Lisztezett munkafelületen sikerült kinyújtanom és kiszaggatnom, de nem tudtam vele szépen dolgozni és végül csak úgy kézzel nyomkodtam a muffin formába a tésztát. Lehet, hogy kicsit kevesebb almapürével, vagy almapüré helyett még egy kis plusz margarinnal, esetleg vízzel könnyen nyújtható tésztát kapnánk, de a végeredmény így is finom lett és ezzel a nyomkodós módzserrel még gyorsabb is, mintha nyújtanánk és szaggatnánk.

 

Ha kipróbáltad mindenképpen oszd meg velem, mindig nagyon örülök a visszajelzéseknek! 🙂

Hozzászólás